Színházi darab lesz a Skam

A dán Aveny-T színház megszerezte az exkluzív jogokat arra, hogy színdarabbá írja át a Skam című netes sorozatot. – Örömmel várom, hogy mire fognak jutni, mondta a sorozat készítője Julie Andem.

Skam színházi darab Dániában

A színház négy, azaz évadonként egy előadást fog készíteni. Az első, vagy Eva-évad idén, szeptember 15.-én fog debütálni. A következő évad fél év múlva fogja követni az elsőt.

Skam színházi darab Dániában– Néha éjszakánként álmatlanul forgolódok, és azon tűnődök, hogyan fogjuk tudni elég jóra megcsinálni, de úgy hiszem, képesek leszünk a történetet színdarabbá, egy magas színvonalú színdarabbá átírni – mondta  Jon Stephensen színházigazgató.

A Koppenhágában található városi színház nagy zenei előadásairól és modern dán drámák színpadra állításáról nevezetes. Többek között 2015-ben arra is exkluzív jogokat szereztek, hogy egy John Lennon életéről szóló színházi koncertet bonyolítsanak le.

– Azon vagyunk, hogy a Skam sorozatot színházra alkalmazzuk. Egy testközeli előadást tervezünk a közönséggel együtt – nyilatkozta Stephensen.

– De a Skam sikere a tévés megjelenítési és publikálási módnak is köszönhető. Hogyan fogtok ebből színdarabot csinálni?

– Ez teljesen nyilvánvalóan egy nagy kihívás, de a Skam számos jelenete közel áll a színházhoz, leginkább mint egy kis kamaradarab a színészek között, mondja Stephensen.

A főszerepek megvannak

Skam színházi darab DániábanTöbb főszereplő, így például Vilde, Sana, Chris és William szerepére már megvannak a színészek.

Eva és Jonas szerepében a 17 éves dán Frieda Joanna Krøgholt és Sylvester Byder lesz látható.

– Találtunk néhány fiatalt, akik nem képzett színészek. Hasonlóan ment a casting, mint a sorozat esetén. 4-500 fiatal volt jelen azért, hogy megkapja a főszerepek egyikét – mondja a színházigazgató.

A Skam alkotója örül

Skam színházi darab DániábanJulie Andem forgatókönyvíró és a sorozat mögött álló mesteri elme nincs benne a színdarab kialakításában, de az eredménynek örül.

Nagy általánosságban kedvelem a színházat, az Aveny-T-t meg különösen.

Örülök annak, amit kihoztak ebből az egészből! – írja egyik e-mailjében.

Sem Stephensen, sem Håkon Moslet, az NRK szerkesztőségi vezetője nem árulta el, hogy mennyit fizetett a jogokért a színház, de Moslet és Julie Andem éppen Koppenhágában voltak, hogy a színházigazgatóval találkozzanak.

– Kiindulási pontként a Skam forgatókönyvét fogják használni. Ezen kívül semmi közünk nem lesz a színrevitelhez. Úgy hisszük, ez egy izgalmas projekt lesz – mondja.

– Szabtatok-e korlátokat és feltételeket annak, hogy milyen lesz a színdarab?

– Nem, egyáltalán nem.

– Tartotok-e attól, hogy ha a színdarab bukás lesz és ez lerombolhatja a Skam márkanevet?

– Nem, bízunk az Aveny-T-ben, és már csak rajtuk áll, hogy kihozzák-e ebből az egészből a legjobbat.

https://skam.hu/szinhazi-darab-lesz-a-skam/

Forrás: nrk.no

Fordította: Kovács Ádám

More Like This


Kategória


Hírek

Címkék


Facebook