Szereplők

A Skam sorozat egyik különlegessége, hogy minden évadnak más a főszereplője. Néhány szóban ismertetjük őket. Mivel fiatal felnőttekről és középiskolásokról van szó. Ők még nem színészek, ez az első szerepük, ezért túl sok információ nincs róluk. Első évad – Eva Kviig Mohn szerepében Lisa Teige Lisa Teige Bergenben született 1998. május 21-én. Norvég színész és […]

A Skam sorozat egyik különlegessége, hogy minden évadnak más a főszereplője.

Néhány szóban ismertetjük őket. Mivel fiatal felnőttekről és középiskolásokról van szó. Ők még nem színészek, ez az első szerepük, ezért túl sok információ nincs róluk.

Első évad – Eva Kviig Mohn szerepében Lisa Teige

Lisa Teige - Eva SkamLisa Teige Bergenben született 1998. május 21-én. Norvég színész és táncos.

A Skam sorozatban Eva Kviig Mohn szerepében láthatjuk. Ő az első évad főszereplője.

Lisa Teige jelenleg az Edvard Munch szakközépiskolába jár Oslóban táncos tagozatra.

2017-ben harmadéves.

Második évad – Noora Amalie Saetre szerepében Josefine Frida Pettersen

Josefine Petersen Noora SkamJosefine Frida Pettersen Sigdalban született 1996. május 18-án. A Skam sorozat előtt egyetlen sorozat két epizódjában játszott 2015-ben, a Neste Sommerben (Következő nyár).

2016-ban, amikor a Skam két szakmai Gullruten díjat is elnyert, Josefine elnyerte a közönségdíjat Noora szerepéért.

2017-ben a Trøndelag Színházban fog színpadra lépni a Robin Hood musicalben.

Harmadik évad – Isak Valtersen szerepében Tarjei Sandvik Moe

Tarjei Sandvik Moe Isak Valtersen SkamTarjei Sandvik Moe 1999. május 24-én született. A Hartvig Nissen középiskolába jár dráma tagozatra, ahol a Skam sorozat játszódik. Saját életkorának megfelelő szerepet alakít Isak Valtersen szerepében.

Tarjei Sandvik Moe 2017-ben jelölve lett Gullruten díjra legjobb férfi színész kategóriában. Soha eddig ilyen fiatal színész nem került jelölésre a Gullruten történetében. Volt is egy kis tanakodás, hogy lehet-e egyáltalán jelölni őt, mivel még nem töltötte be 18. életévét. Végül a bizottság úgy döntött, hogy a szavazásnál érvényes alapelveket veszik figyelembe, tehát ha abban az évben betölti a 18. évét, akkor nagykorúnak számít. Hamarosan kiderül, hogy elhozza-e a díjat.

Tarjei Sandvik Moe nincs jelen egyetlen közösségi média oldalon sem, és magánéletéről sem lehet tudni semmit. A többi színésszel ellentétben nem posztol magáról fotókat, nem válaszol magánéletével kapcsolatos kérdésekre az interjúkban.

2017-ben az Antiteatret (Alternatív színház) színpadán láthatta őt a közönség a „Det går bra” (Rendben lesz) című előadásban. A színész népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy az előadásra hetekkel az előadássorozat megkezdése előtt elfogytak a jegyek.

Negyedik évad – Sana Bakkoush szerepében Iman Meskini

Iman Meskini Sana SkamIman Meskini 1997. március 9-én született Norvégiában. Édesanyja norvég, édesapja Tunéziából származik.

Sana szerepében ő a negyedik évad főszereplője közönségszavazat alapján.

A rendező, Julie Andem szavazásra bocsátotta, hogy a nézők kit szeretnének látni főszereplőként a negyedik évadban. Iman Meskini óriási előnnyel nyert.

Iman Meskini jelenleg az oslói egyetemre jár arab és közel-keleti nyelv és kultúra szakra.

Facebook