Henrik Holm top ügynökséggel szerződött

A Skam sztárja top ügynökséggel szerződött: „Nem lesz több homoszexuális karakter egyelőre.”

Henrik Holm

A színész Henrik Holm mostantól a nemzetközileg elismert Panorama Agency ügynökséghez tartozik.

Henrik Holm (21) norvég színész karrierje folyamatosan újabb magasságokba emelkedik. Múlt héten megkapta a Gullruten közönségdíját az NRK nemzetközi sikerében, a Skam-sorozatban Evenként nyújtott teljesítményéért.

Néhány nappal azután, hogy Henrik Holm és színésztársa, Tarjei Sandvik Moe megkapták az ismert szobrot Bergenben, kiderült, hogy Koppenhágába megy.

El akarja utasítani a homoszexuális szerepeket

Éppen hétfőn vált köztudottá, hogy Henrik Holm színészi szerződést írt alá a Panorama Agency dán ügynökséggel.

Henrik Holm

Lene Seested, a dán iroda alapítója és vezetője rendkívül elégedett a szerződéskötéssel, és ígéretes karriert jósol a 21 éves színésznek.

„Henrik Holm elképesztően izgalmas. A Skam világszerte ismertté tette, és egyértelműen hozzájárul ahhoz, hogy nagy lendületben van” – mondta Seested a Dagbladetnek. – „Most következik a munka, hogy megszerezzük a szerepeket, amiket Henrik Holm szeretne.”

A Skam 3. évadában a nézők követték Henrik Holmot és Tarjei Sandvik Moet az identitásukat kereső, homoszexuális fiatalok, Even és Isak szerepében.

A színészi világban megtörténhet, hogy „tipizálnak” valakit, egytípusú szereplőként jelölik meg, ami következményekkel jár a választási lehetőségek és a karrier szempontjából. Henrik Holm következő munkái egész mások lehetnek, mint a Skam-beli szerepe, ezt elhihetjük Seestednek.

Henrik Holm

„Egyelőre nem lesz több homoszexuális karakter. Ezeket el fogjuk utasítani. Most teljesen más szerepeket szeretne eljátszani” – mondja az ügynök.

A Skam, amellett, hogy megmutatta Norvégiát a világnak, dicséretet kapott amiatt is, ahogyan vizsgálja 2017 Norvégiájában – többek között – az identitás, a homoszexualitás és a feminizmus kérdését a fiatalok szempontjából.

Elképesztően izgalmas

Ezzel Henrik Holm is ahhoz az ügynökséghez tartozik, amibe egy sor másik ismert norvég színész, többek között Agnes Kittelsen, Kristofer Hivju, Ellen Dorrit Petersen, Tobias Santelmann, Nicolai Cleve Broch és Marie Blokhus.

,,Henrik Holm ambiciózus, összeszedett, és nemzetközi szinten szeretne dolgozni. Már több ajánlat van az ifjú színész asztalán, így nekünk nincs más dolgunk, mint megnyomni az indítógombot. Az, hogy ráadásul amerikai útlevele van, sokat segít” – mondja Seested.

Fordította: Hortobágyi Krisztina

Forrás: Dagbladet.no

More Like This


Kategória


Hírek

Címkék


Facebook