Henrik Holm (Even) nyilatkozik a Skam 3. évad meghallgatásáról

Henrik Holm Even SkamHenrik Holm: Így kaptam meg a szerepet

Egy japán rajongó egészen Ázsiából jött el egy oslói Skam városnézésre, hogy találkozhasson Henrik Holmmal. Arra volt kíváncsi, hogy Henrik Holm (Even) hogyan került be a Skamba, hogy kapta meg a szerepet.

Henrik Holm: Igazából én voltam az utolsó emberek egyike, akik a meghallgatásra mentek. Úgy éreztem, hogy amint leültem és elkezdtünk beszélgetni (Tarjei Sandvik Moeval), azonnal egy kapcsolat jött közöttünk létre.

Tarjei (Isak) számára a legfontosabb dolog a Skam 3. évadának a forgatásán az volt, hogy ne érezze magát kényelmetlenül. Neki is kényelmesen kellett éreznie magát velem és nekem is vele, és az összes dologgal kapcsolatban, amit az évad alatt csináltunk. Egyszer csak összehangolódtunk, és ő is ugyanúgy érezte ezt, mint én.

Én viszont éppen marcangoltam magam, mert azt gondoltam, “ó ne, nem jól csináltam a meghallgatást”. Aztán hazaértem, és Julie Andem felhívott (Skam rendezője), és megkérdezte, hogy akarom-e ezt csinálni.

Azt hitted, elrontottad a meghallgatást?

Henrik Holm: Igen, nagyon magam alatt voltam kb. két órán keresztül, amíg fel nem hívott.

Nem minden rendező jó az emberekkel. Nekik csak egy látomásuk van, amit valóra szeretnének váltani. De Julie Andem tényleg próbál megismerni minket, aztán különböző technikákkal segít eljuttatni minket oda, ahol ő akarja, hogy legyünk. Ahelyett, hogy csak annyit mondana: “azt akarom, hogy nagyon szomorú legyél”, valóban szomorúvá tesz, emiatt őszintén tudom eljátszani a jelenetet.

Tisztelet jár neki, tényleg ő csinálta az egészet. Ő írja és ő rendezi a Skam sorozatot, ő az agy az egész mögött. Szerintem az összes színész miatta csinálja.

Tarjei és a többiek szerencséjére Julie Andem ugyanannyira kedvelte Henrik Holmot, mint Tarjei.

SKAM S03E05

Forrás: Eurowoman 2017.02.16.

More Like This


Kategória


Hírek

Címkék


Facebook