Elnyeri Tarjei Sandvik Moe idén a Gullruten díjat?

Tarjei Sandvik Moe Isak Valtersen SkamIsakot a 17 éves Tarjei Sandvik Moe játssza, akit már a Skam 3. évadának befejezése előtt ünnepeltek a színészi teljesítménye miatt.

Tavaly egész Norvégia követte Noora és William karaktereinek szerelmi drámáját, míg az őszi szezon már Isak nemi hovatartozásának nem egészen egyszerű kutatásával foglalkozik.

Ezen a hétvégén írta a Dagbladetben Christopher Pahle tévékritikus: Apropó, jusson eszedbe tisztítóba küldeni a szmokingod a Gullruten előtt, Tarjei Sandvik Moe. Tudom, hogy a díjkiosztóra nem kerül sor május előtt, de ez tipikusan egy olyan dolog, amit az ember könnyen elfelejt, és egyszer csak ott állsz egész Norvégia előtt, köszönőbeszédet kell tartanod, miközben bernaise szósz van a hajtókádon.

Képes lesz “Isak” nyerni?

Az említett tv-s díjkiosztó, a Gullruten netes oldalai leírják, hogy annak korhatára, hogy valaki megnyerhesse a “Legjobb férfi színész” díját, 18 év.

Tarjei Sandvik Moe Isak Skam

Tarjei Sandvik Moe Isak szerepében a Skam harmadik évadában

Tarjei Sandvik Moe 1999. május 24-én született, és 12 nappal a bergeni Grieghallban tartandó díjkiosztó után lesz nagykorú.

De hogyan kell a szabályokat értelmezni? Csak akkor nyerhet valaki, ha már betöltötte a 18-at, amikor 2017 elején beküldik a jelölést? Vagy elég, ha a jelölt abban az évben betölti a 18-at?

Torbjorn Urfjell, a Gullruten Alapítvány ügyvezető igazgatója kész a válasszal: A nagykorúság definíciója az év, amikor betöltöd a 18-at – mondta a Dagbladetnek.

Így megtörténhet, hogy Tarjei Sandvik Moenak el kell gondolkoznia a szmoking tisztításon, ahogy Pahle sugallta fentebb.

Miért nem fejtik ki a Gullruten weboldalai a korhatárszabályt?

Amennyire tudom, ez nem volt egy lényeges kérdés, mivel korábban nem voltak ilyen ügyek – feleli Urfjell és hozzáteszi: A Gullruten 2017 szabályai akkor lesznek láthatók, ha megnyílik a jelölés, ami közvetlenül karácsony után történik meg.

Akkor lesz lehetséges, hogy jelöltté váljanak olyan emberek, akik 2017-ben betöltik a 18-at, ugyanúgy, ahogy a parlamenti választásokon szavazhatnak a 17 évesek, ha abban az évben nagykorúak lesznek.

Urfjell elmondja, hogy a korhatár felállításának két oka volt

Arról van szó, hogy meg akarjuk védeni a gyerekszínészeket. Ezen kívül nekünk, mint szervezőknek az az érdekünk, hogy ne kelljen felelősséget vállalnunk olyan 18 év alatti emberekért, akiknek gondviselőre van szükségük Norvégia nagy tévés ünnepén – mondja a Gullruten alapítvány vezetője.

Egyidejűleg pontosít:

Mi szóba jöhetünk abban az esetben, ha vannak 18 év alattiak a jelöltek között. Ez olyan felelősség, aminek meg tudunk felelni. Elég végiggondolni, hogyan kezeljük a fogadást és az ünnepséget. Amennyiben a Gullruten zsűrije úgy találja, Tarjei Sandvik Moe helye a jelöltek között van, mi üdvözöljük őt közöttük, pont úgy, mint a többi jelöltet.

Tavaly a Skam megtorpedózta a Gullrutent, mikor a sorozat három díjat nyert el: a legjobb új sorozat, a legjobb tv-dráma és a legjobb újdonság kategóriában.

Christopher Pahle, a Dagbladet tv-kritikusa szerint a legjobb férfi színész és a legjobb női színész kategóriákban nem kellenének korhatárok.

Az csak szerencse, hogy Tarjei Sandvik Moe elég idős idén, mondja Pahle, aki szerint a 18 éves korhatár felállítása önkényes.

Forrás: Dagbladet

Frissítés

Időközben megtörténtek a jelölések a 2017-es Gullruten díjra. Tarjei Sandvik Moe a jelöltek között van. Az alábbi fotó a jelölések nyilvánosságra hozatalakor készült Pål Sverre Hagen, a másik jelölt társaságában.

Tarjei Sandvik Moe és Pål Sverre Hagen

Tarjei Sandvik Moe és Pål Sverre Hagen a Gullruten jelölés nyilvánosságra hozatalakor

More Like This


Kategória


Hírek

Címkék


Facebook