A Skam-os Tarjei új szerepben: Most énekel

Tarjei Sandvik Moe énekel és táncol az új projektjében, a Grease című musicalben.

Várnod kell 2018 januárjáig, de akkor látható lesz Tarjei Sandvik Moe Oslóban a Chateu Neuf-ben. Az 1000 főt  befogadó teremben Doodyt fogja játszani a Greaseben. Miután keresztülment közel 800 másik reménykedővel a nyitott meghallgatáson, szerepet kapott a musicalben.

Tarjei Grease

– Imádom a musicaleket! Ez volt az, ami miatt elhatároztam, hogy színészettel akarok foglalkozni. Nyilvánvaló volt számomra, hogy szeretném ezt csinálni a karrierem folyamán, úgyhogy vicces volt, hogy ez ilyen korán jött. Nagyon boldog vagyok! – mondja Tarjei a VG-nek.

A legtöbbek számára mostanáig a Skam nevű sikersorozatban Isakként volt ismert – egy szerep, ami miatt Gullruten jelölt lett a Legjobb férfi főszereplő kategóriában, és megnyerte kollégájával, Henrik Holmmal Az év tévés pillanata díját.

– Szomorú, de izgalmas, hogy van időm más dolgokra is, – mondja a 18 éves színész.

A Grease próbái ősszel kezdődnek

– Egy igazi hülyét, Doodyt fogom játszani, – mondja a lelkes Tarjei. – A T-Bird-ök egyike. Ő és Roger a lúzerek a menő bandában. Doody felelősségteljes a saját keretei között és érzékeny típus, de mikor együtt van a srácokkal, rendesen keménykednie kell, még ha nem is tud teljesen olyan menővé válni, mint ami Dannynek természetesen jön. Azt gondolom, ez egy nagyon jó szerep.

– Hogyan fogsz ezzel megbirkózni?

– Kicsit talán saját magam vagyok – próbálok keménykedni, még ha nem is vagyok olyan kemény. De jó ég, ez mégiscsak egy musical és jó karakterek, szóval ki lehet játszani fizikailag. Nem kell elmenni Sztanyiszlavszkijig Doodyért, – mondja Tarjei és nevet.

Az orosz Konsztantyin Sztanyiszlavszkijarról ismert, hogy kifejlesztette a színészi technika játékmódszerének előfutárát. Erre nem lesz szükség a Greaseben.

– Meg lehet próbálni kicsit szórakoztatóvá tenni, és megpróbálni jól szórakozni, amikor musicalt játszol – ez nagyon fontos. És nem utolsósorban gyakorolni az éneket, táncot és kitartást. Szerintem elég fárasztónak látszik végigjátszani egy hosszú musicalt, – ismeri be az ifjú színész.

– Szerintem teljesen beteg dolognak látszik ilyen sokat táncolni és énekelni egyfolytában. És akkor nem feledkezhetsz meg arról, hogy játszanod is kell. Úgyhogy talán rá kell vennem magam némi kocogásra vagy lépcsőzésre. Talán.

Tarjei Grease

Kérdés, hogy áll-e sok, hosszú nyári éjszaka Tarjei előtt. Nagyon elkötelezett a színészet és az iskola felé. Szerdán végez az év utolsó vizsgájával – matematika írásbeli -, és még egy éve van hátha a középiskolából.

– Hogy tudsz egyensúlyt teremteni a karrier és az iskola között?

– Ez nagyon sok! Szinte sosem vagyok otthon, mert rohanok és taxizom mindenhol. Dolgozni és iskolába megyek, de minden rendben igazából. Jövőre felveszek minden tárgyat, plusz az olaszt délutáni tanfolyamként. Rettegek tőle, de Carl Martin Eggesbø, aki Eskildet játssza, Olaszországban lakik, szóval meg fogok próbálni kérni egy kis segítséget tőle. Ki fogom használni minden meglévő olasz kapcsolatomat és rámegyek, hogy ne bukjak meg.

Ráadásnak ott van még a Grease és esetleg további projektek, amikről egyelőre még nem beszélhet.

Tarjei Grease

– Ez nagyon soknak hangzik!

– Nincs más választásom, meg kell kapnom a bizonyítványt! És ebben az évben nem bírtam megcsinálni a nyelvet, mert ütközött mással. Szóval most ezt kell csinálnom, mondja.

– Gondolkodtál, hogy szünetet tartasz?

– Nem.

Változatos lesz

Az a célja, hogy a színészetből tudjon élni, elvégezni a színészeti képzést és esetleg a forgatókönyvíróit.

– Mi alapján választasz, amikor a jövőbeli szerepekre gondolsz?

– Aszerint választok, hogy szerintem melyikben fogom örömömet lelni. Szintén jó változatos dolgokat csinálni. Szeretnék különböző műfajokat és különböző típusú szerepeket játszani.

Skamos kollégája, Henrik Holm nemrég kötött szerződést a Panorama ügynökséggel, amely kijelentette, hogy ő egy ideig nem fog homoszexuális karaktereket játszani. Morten Hegseth Riiber a VGTV-től egy vitát kezdett arról, hogy mennyire lehet „homoszexuális” vagy sem egy szerep.

Tarjei Grease

– Te mit gondolsz erről a vitáról?

– Szerintem a homoszexuális nem egyfajta szereptípus. Remélem, nem gondolták komolyan, hogy eljátszani egy homoszexuálist az egy szerep, hiszen gyakran irreleváns, hogy a szereplő homoszexuális vagy sem.

– Hogy látod magad öt év múlva?

– Jól vagyok, és Norvégiában tudok dolgozni. Szerintem ez egy jó dolog. Azt hiszem, én egy eléggé szerencsés 18 éves színész vagyok. Nem sokan vannak, akik játszanak sorozatban, filmben vagy színházban és mellette iskolába járnak.

– Fárasztónak is hangzik.

– Nem. A legfárasztóbb unatkozni, ezért csinálok mindig valamit.  Ha nincs mit csinálnom, na, akkor leszek fáradt!

Sterri, a rendező: – Ez „wow” volt!

Nem hátrány, hogy az emberek, akik benne vannak, nagy és klassz dolgokat alkotnak televíziós viszonylatban. De ide a tehetséges ember tudja magát bedolgozni, és Tarjei ennek fényesen megfelelt, hangsúlyozza Tom Sterri.

Övé a Grease rendezése, ahogy az övé volt 1999-ben és 2008-ban is. És arra fogja használni a nyarat, hogy felfrissítse a 2018-as változatra.

Tarjei Grease

– Miért kapta meg Tarjei Doody szerepét?

– Először is a Skam három évadjával három év meghallgatása volt. Ott van még, hogy ő egy jó színész, ezt nagyon jól tudjuk. Ezt az is megerősítette, hogy a meghallgatáson valami egészen mást csinált. Elsőre „elkapta” a karaktert. És azt is megmutatta, hogy a humort is tudja hozni, mutat rá Sterri, aki elárulta, hogy Skam rajongó.

Leginkább Moe énekesi és táncosi képességei lepték meg.

– Erről semmit nem tudtunk. Aztán bejött, és előadott egy elég nehéz dalt. És csak belecsapott és ütős volt és volt benne érzés. Látható volt, hogy szeret énekelni. Ez „wow” volt. Működött, mint a fene, – mondja a rendező és folytatja:

– Szintén részt vett sok táncos válogatáson, és bár nem tudott részt venni az első napon, belevetette magát, és láttuk, hogy a ritmus is ott van. Csak pozitív meglepetések voltak. Tarjei rendelkezik egy színpadi tekintéllyel, ami elképesztően jó.  Amikor ott áll, akkor látod őt, teljesen függetlenül attól, hogy láttad-e a tévében vagy nem.

A cikket fordította: Hortobágyi Krisztina

Forrás: VG.no

More Like This


Kategória


Hírek

Címkék


Facebook