A Skam-csillag az első nő, aki hidzsábban jelent meg Norvégia legnagyobb divatmagazinjának címlapján

Ez az első alkalom, hogy Norvégia legnagyobb divatmagazinjának címlapján egy nő hidzsábban jelent meg. Ő nem más, mint Iman Meskini, a Skam-csillag.

Iman Meskini a Costume magazin címlapján

A norvég Costume magazin legújabb számának címlapján nem más látható, mint Iman Meskini, akit Sanaként ismerünk a Skamból.

„Azért választottuk Iman Meskinit a címlapunkra, mert ő a világ egyik legismertebb tévésorozat-csillaga és Norvégiában is egy izgalmas név” – nyilatkozta Kine B. Hartz, a Costume magazin főszerkesztője.

Ez egy történelmi döntés, mivel ez az első alkalom, hogy egy nő hidzsábban tűnik fel ebben az újságban.

„Folyamatosan arra törekszünk, hogy a magazin azt a társadalmat tükrözze, amelyben élünk. Továbbá azért is történt így, mert Sana karaktere csodálatos volt a Skamban. Végre bepillantást nyerhettünk abba, hogy milyen érzés fiatal, norvég muszlim lánynak lenni 2017-ben” – mondta Kine B. Hartz.

A magazinban található egy interjú Imannal, amiben a hitéről beszél, valamint arról, hogy milyen érzés két különböző kultúrában felnőni, továbbá arról, hogy milyen hidzsábot viselni Norvégiában.

„A hidzsáb még soha nem volt probléma számomra, bár én voltam az egyetlen a baráti körömben, aki ezt viselte. Nagyon büszke vagyok arra, hogy muszlim vagyok, szóval büszkeséggel viselem a hidzsábot. A ruházat meghatározza, hogy ki vagy, és én úgy érzem, hogy önmagam vagyok, amikor hidzsábot viselve tükörbe nézek” – mondta Iman az interjúban.

Ez talán egy fordulópont. Júniusban Halima Aden modell került hidzsábban a tiszteletreméltó Vogue magazin címlapjára. 2016 végén pedig ő lett a Covergirl sminkmárka első hidzsábot viselő szóvivője.

Halima Aden a Vouge magazin címlapján

Maryam Trine Skogen társadalmi kommentátor úgy véli, hogy ez a fejlődés jó irányba mutat.

„Először is normalizálja a hidzsábot, amit sok ember visel. Megmutatják az embereknek, hogy a hidzsáb lehet stílusos és divatos, és hogy az ember lehet felvilágosult, annak ellenére, hogy hidzsábot visel” – fejtette ki véleményét Maryam Trine Skogen.

Fordította: Franky Silver

Forrás: NRK.no

More Like This


Kategória


Hírek

Címkék


Facebook